Motoros iskola jogosítvány

A motorosiskola elvégzésével jogosítványt szerezhetünk A kategóriás gépjárművekre. Az A kategórián belül megkülönböztetjük az AM, az A1, az A2, és az A alkategóriákat. Valamennyi esetben más-más feltételeknek kell megfelelni, mivel a járművek motorteljesítményei is másak.

Motoros iskola

Az AM alkategória

Ez a legzsengébb életkorban megszerezhető jogosítványtípus. A 14. életév betöltésével már rendelkezhetünk ilyen jogosítvánnyal (3 hónappal az életkor betöltése előtt jelentkezhetünk a tanfolyamra). Ez a legfeljebb 50cm3-es hengerűrtartalmú motorkerékpárokra érvényes.


Az A1 alkategória

A 16. életév betöltése után szerezhető meg (3 hónappal előtte jelentkezhetünk), és a legfeljebb 125 cm3-s hengerűrtartalmú motorkerékpárokra vonatkozik, melyeknek teljesítménye 11 kW-nál kisebb és a teljesítmény/tömeg arányuk nem haladja meg a 0,1 kW/kg-ot.


Az A2 alkategória

18 éves kortól szerezhető meg olyan motorkerékpárokra (3 hónappal előtte lehet jelentkezni), amelyek teljesítménye nem haladja meg a 35 kW-ot, és a teljesítmény/tömeg arány nem több, mint 0,2 kW/kg.


Az A kategória

Ennek a korhatára jóval magasabb, mint az előzőeké. 24 éves kortól szerezhető meg az ilyen típusú jogosítvány (3 hónappal előtte itt is jelentkezhetünk) olyan motorkerékpárokra, amelyek teljesítménye meghaladja az előbbieket.

Az A kategóriában a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elvégeznünk az elméleti és gyakorlati képzést, ugyanakkor jól kell teljesítenünk a következő vizsgákon: KRESZ, járműkezelési és forgalmi vizsgák. A KRESZ vizsgával a tanuló elméleti tudását mérik fel, míg a forgalmi és a járműkezelési vizsgákkal a gyakorlati tudását.

Árban egy motorosiskola elvégzése kevesebbe kerül, mint a többi kategóriáé, ezen képzés ára rendszerint nem haladja meg 100.000-140.000 forintot .

Motor jogosítvány megszerzéséhez információt kaphat a bal oldalon található elérhetőségeken!

Motorosiskola