Kerülhet a jogosítvány kevesebbe?

Egy jogosítvány árak tekintetében nem sorolható éppen az olcsó dolgok közé, ára azonban az évek során minden bizonnyal megtérül majd. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem próbálhatunk meg megspórolni némi pénzt, ha lehetőségünk van erre, fel kell azonban készülni arra, hogy nem ússzuk meg párezer forintból a szükséges tanfolyamok elvégzését és a vizsgák letételét.

Kerülhet a jogosítvány kevesebbe?

A vizsgák díja fix – az elméleti, azaz a KRESZ-vizsgáért 4600 forintot kell fizetnünk, a forgalmi vizsga pedig 11 ezer forintba kerül. A legnagyobb költség általában a gyakorlati órákkal jár együtt – ezekből ugyanis legalább harmincat kell vennünk, s óránként általában háromezer forintot kérnek el értük. Ha azonban jól választunk autósiskolát, találhatunk jelentős akciókat, amelyek jelentősen megkönnyíthetik helyzetünket.

Gondolni kell természetesen még egy vizsgára, az elsősegélyre is – ez 6500 forintba kerül majd, ám nem kell rá sajnálni a pénzt, hiszen az ezen a tanfolyamon megszerzett tudás később akár életeket is menthet. Jobban mondva, életeket menthetünk általa, ez pedig felbecsülhetetlen.

Bizonyos esetekben az elméleti oktatások is spórolhatunk, jó időben belevágva a tanfolyamba akár a teljes elméleti óradíjat megspórolhatjuk bizonyos akciókat kihasználva. Így összességében, ha komolyan vesszük a jogosítványszerzést és felkészülünk, elsőre teljesítjük vizsgáinkat, jóval az egyébként sokak által minimumként kezelt százezres ár alatt is kijöhetünk.