Mennyibe kerülhet egy jogosítvány?

Egy jogosítvány megszerzésének költségei könnyen meghaladhatják akár a százezer forintot is, ha nem figyelünk oda arra, milyen tanfolyamon veszünk részt. Miden autósiskola árak tekintetében mást és mást nyújt, így mielőtt belevágunk a tanulásba, tanácsos időt szánnunk arra, hogy megtaláljuk a legolcsóbb, mégis minőségi oktatást nyújtó választást – ezzel tízezreket takaríthatunk meg.

Mennyibe kerülhet egy jogosítvány?

A tanfolyam ára az, ami a leginkább változhat – az elméleti oktatás díja, amely magában foglalja a 28 tanórát, akár 30 ezer forint is lehet, de kis ügyességgel akár olyan autósiskolát is találhatunk, ahol bizonyos akciók keretében kedvezményesen vagy akár ingyenesen biztosítják az elméleti tanfolyamot. A vizsgadíjon ugyanakkor nem tudunk spórolni. A KRESZ vizsga esetében 4600 forintot kell fizetnünk azért, hogy számot adhassunk az elsajátított ismeretekről.

A legnagyobb tétel természetesen a gyakorlati órák díja lesz. Ez a legtöbb iskolában 3000 forint körül mozog óránként. Ebben az esetben is elmondható ugyanakkor, hogy kis szerencsével lefaraghatjuk az árakat, s nem is baj, ha törekszünk erre, hiszen a kötelezően levezetendő 30 órával számolva csak ez már 90 ezer forintot jelentene.

A vizsgadíj ebben az esetben is állandó, 11 ezer forintot kell fizetnünk minden alkalommal, amikor nekifutunk a végső róbatételnek, hogy megszerezzük a jogosítványt. A KRESZ és a forgalmi vizsga mellett az elsősegélynyújtó tanfolyamot lezáró vizsgára is gondolni kell, amelynek díja további 6500 forint.