Jogosítvány hibapontok

Ha már túl vagyunk az elméleti vizsgán – amely jóval könnyebb, mint a forgalmi vizsga –, hajlamosak vagyunk elbízni magunkat. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az egészségügyi és a forgalmi vizsga is hátra van még.

Az elmélet gyakorlatba ültetése

Amikor az elméletet gyakorlatba is kell ültetni, akkor bizony nincs könnyű dolgunk. Ez az iskola fontosabbik állomása is, hiszen ez készít fel a tanultak alkalmazásara, és ezzel mérik fel azt, hogy képesek vagyunk-e a tanultakat majd élesben is alkalmazni.

jogositvany-hibapontok

Nem elég elméletben tudni a szabályokat vagy tennivalókat, hiszen a való életben alkalmazni jóval nehezebb ezeket, és ilyen helyzetek során gyakran követhetünk el olyan szarvashibákat, amelyeket elméletben esetlegesen tudtunk volna. Ezért fontos az egészségügyi és a forgalmi vizsgára is épp olyan intenzitással készülni – ha nem nagyobbal –, mint az elméletire.

A leggyakoribb hibák és azok kiküszöbölése

A leggyakrabban elkövetett hibákat igyekeznek kiküszöbölni az oktatok azáltal, hogy számtalanszor felhívják azokra a figyelmet. De éppen azért, mert ezt annyiszor halljuk, és annyira alapvetőnek tűnik, nem figyelünk oda ezekre kellőképpen. Ilyen hibák szoktak lenni egészségügyi vizsga során az életjelenségek vizsgálatának elmulasztása, a nem megfelelő testhelyzet, az eszközök téves elhelyezése, vagy a több lépésből álló folyamatok esetén bizonyos pontok elmulasztása.

A forgalmi vizsgán pedig a leggyakoribb hibák az elsőbbség meg nem adása, akár gyalogosokkal szemben is, parkolás, záróvonal átlépése vagy például közlekedés a buszsávban.

Hibapont jár a túl lassú tempóért is, mivel fenntartja a forgalmat a vizsgázó, ugyanakkor a kis követési távolságért, a közúti jelzések figyelmen kívül hagyásáért, a gyakori, durva fékezésért valamint a nem biztonságos oldaltávolságért is lepontoznak.

Ha leszeretné tenni a a jogosítványt, hívjon minket a bal oldalon megtalálható elérhetőségeinken!