Autósiskola statisztika

Ez év augusztusában a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapján egy új határozatot közöltek, amely szerint bizonyos statisztikai mutatók teszik ezentúl könnyebbé a színvonalas autósiskolák kiválasztását.

Mire jó ez a statisztika?                                                

A különböző autósiskolákban nem egyforma az oktatás minősége, sem az óraszámok, sem pedig a képzés ára. Ennek a figyelembevételével megelőzhetjük a számunkra nem megfelelő autósiskola mellett való döntést, ha választásra kerül a sor. A statisztikák segítenek a döntésben, reális képet mutatva az iskolában folyó oktatás minőségéről is, nem csak az árról.

Mit tartalmaz a statisztika?

A statisztika 3 részből tevődik össze: vizsga sikerességi mutató (amely százalékban mutatja a diákok átmenési arányait), átlagos képzési óraszám és képzési költség. Ez a három legfontosabb tényező mutatja egy autósiskola színvonalát, így megkönnyítve a döntés előtt álló jövendőbeli hallgatókat.

Autósiskola statisztika

Hol található meg a statisztika?

A statisztikát a Nemzeti Közlekedési Hatóság is közzéteszi a honlapján negyedévente, valamint az autósiskolák honlapján is fel lesznek tüntetve ezek.

A statisztika nem csak arra jó, hogy a leendő gépkocsivezetőknek szolgáljon értékes információkkal, hanem az iskolákat is jobb eredmények elérésére ösztönzi, ami az elméleti és gyakorlati képzések jobb minőségében és a megfelelő ár-értékarány kialakításában nyilvánul meg.

Amint a közleményből kiderül, az iskolák elektronikus ügyintézési rendszere is folyamatos fejlesztés alatt áll. A fejlesztésekhez tartozik az oktatás színvonalának növelése, amely segíthet a jövőbeli balesetek elkerülésében.

Továbbá a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapjáról azt is megtudhatjuk, hogy a közlekedésbiztonság fokozása érdekében egyéb intézkedéseket is foganatosítanak a közeljövőben.

Példa egy autósiskola statisztikára: http://dekmarautosiskola.hu/index.php?menu=3