Autósiskola átiratkozás, átjelentkezés

Előfordul, hogy valaki elkezd járni egy autósiskolába, de nem elégedett azzal, amit a pénzéért kap, ezért váltani szeretne. Fontos tudni, hogy ehhez mindenkinek joga van, hiszen fizet egy szolgáltatásért, így elvárható, hogy ezért a megfelelő színvonalú képzést kapja. Annak, hogy valaki nem elégedett, több oka is lehet, például problémája van az oktatójával, nem korrekt az adott iskola, esetleg túl drága, de az is ok lehet, ha valaki sorozatosan sikertelen vizsgákat tesz, hiszen ez bizonyos részben az oktató hibája is lehet.

siskola átiratkozás, átjelentkezés

Átjelentkezésről bővebb információt kaphat a bal oldalon található elérhetőségeken!

Fontos, hogy átjelentkezés esetén mindig nézzük meg, hogy pontosan mikor kezdtük el a képzést az előző helyen! A sikeres vizsgák ugyanis 2 éven belül érvényesek, tehát nem biztos, hogy elölről kell kezdeni mindent! Ha például 2 éven belüli, sikeres KRESZ vizsgát tettünk, azt nem kell megismételni, mert még érvényes.

Azzal sem árt azonban tisztában lenni, hogy ugyancsak 2 éven belül a bukott vizsgák sem törlődnek, vagyis ha már háromszor sikertelenül vizsgáztunk például forgalomban, akkor a következő vizsga a 4. lesz, hiába új az intézmény. Ha viszont a két évet túlléptük, az új vizsga elsőnek fog számítani. Ez akkor fontos, ha közelében vagyunk az öt sikertelen vizsgának, ezután ugyanis pályaalkalmassági vizsgálatra (PÁV) kötelezett minden tanuló. Két éven belül tehát a PÁV kötelezettség fennáll akkor is, ha képző intézményt váltunk. Bármi is a probléma az eredeti autósiskolával, fontos, hogy ha nem érezzük jól magunkat, váltsunk, mert a negatív élmények befolyásolhatják a későbbi viszonyunkat is a vezetéshez.