A mozgássérültek is vezethetnek

Bár nem is olyan régen még csak a teljesen egészséges embereknek adatott meg, hogy autót vezethessenek, ma már ez nem így van. A mozgássérültek, illetve valamilyen testi fogyatékossággal rendelkezők ugyanúgy vezethetnek autót, mint egészséges társaik. Természetesen számukra is kötelező a jogosítvány megszerzése: vezetési tanfolyam elvégzése, majd a sikeres vizsga letétele alól ők sem mentesülnek, de ha ezek a feltételek teljesültek, semmi akadálya annak, hogy a mozgássérültek is közlekedhessenek autóval.

Mozgássérültek autósiskola, jogosítvány

Természetesen a mozgássérültek nem teljesen ugyanolyan autót vezetnek, mint a többiek. Ezeket az autókat speciálisan szerelték fel, hogy vezetőik számára a lehető legkönnyebb legyen a kezelésük. Alapvető, hogy ezek a kocsik automata váltósak, azonban emellett még több olyan eszközt is beszerelhetnek a készítők, amik könnyebbé teszik a vezetést a mozgássérült tulajdonosok számára. Az, hogy milyen segédeszközökkel látnak el egy kocsit, függ attól is, hogy milyen testi fogyatékossággal rendelkező személy használja.

Bár a mozgássérültek egyelőre sajnos nem minden autósiskolában tanulhatnak meg vezetni, manapság egyre több olyan intézmény van, ami igyekszik az ilyen speciális igényeket is kielégíteni. Természetesen ebben az esetben is biztosítja az iskola az autót, amin a tanuló gyakorolhat, valamint oktató is rendelkezésre áll a biztonságos gyakorláshoz. Megfelelő oktatás mellett a mozgássérültek is tökéletesen megtanulhatnak vezetni, így minden akadály elhárul az elől, hogy biztonságosan közlekedhessenek a forgalomban.

Mozgássérülteknek lehetőség van a jogosítvány megszerzéséhez autósiskolánkban: dekmarautosiskola.hu