Praktikus közlekedési eszköz a motor

Bár az emberek többsége napjainkban autóval közlekedik, egyre több motorost is láthatunk az utakon. A motor nagyon praktikus közlekedési eszköz tud lenni például a városokban, hiszen a hatalmas reggeli dugókat nem kell végigülnünk: motorral el tudunk menni a sorok között, így sokkal gyorsabban juthatunk el egyik helyről a másikra, mint személyautóval. Ahhoz azonban, hogy biztonsággal képesek legyünk ilyen mutatványokra, nagyon alaposan el kell sajátítanunk a motorozás alapjait.

Erre természetesen egy jó autós-motoros iskolában van lehetőség, ahol szakképzett oktatók állnak a tanulók rendelkezésére. A motoros oktatás némileg másképp zajlik, mint az autós, itt ugyanis az oktató és a tanuló külön járművel mennek, és rádión tartják a kapcsolatot. Ebből a szempontból kicsit jobban oda kell figyelni, mint az autóvezetés tanulása esetén, hiszen az oktató itt külön motorral megy, így nem tudja helyettünk kijavítani az egyes hibákat, legfeljebb figyelmeztethet, hogy valamit nem jól csináljunk, és figyeljünk oda, mert gond lesz.

Azoknak azonban, akik hajlamosak a lámpalázra, ez kimondottan előnyös lehet, hiszen úgy érezhetik, egyedül gyakorolnak, mégis kapnak támpontokat a rádión keresztül. Vizsga esetén még inkább megkönnyítheti a helyzetet, hogy a vizsgabiztos nem ül közvetlenül mögöttünk, hanem egy autóban ülve követ minket. Így is figyeli ugyan a vezetésünket, azonban nincs jelen közvetlenül, így kevésbé stresszel minket. Ne higgyük azonban, hogy emiatt a vizsgázás is könnyebb, a vizsgabiztos nagyon odafigyel arra, hogy mit csinálunk.

Ha leszeretné tenni a motorkerékpárra a jogosítványt, hívjon minket a bal oldalon megtalálható elérhetőségeinken!

Motor jogosítvány